Maskinen kommer!!

Beklager den sene blog! Matteo kom til at hapse internettet med hjem i weekenden, så vi har levet i mere eller mindre Big Brother tilstand siden. Men torsdag var jo den dag den længeventede gravemaskine dukkede op, og nøøj, hvor var der fart på lige pludselig!

Feltet ser helt anderledes ud, som i også kan se på billedet nedenfor.

Balke

Kvadranten i midten er ikke helt udgravet endnu, af to grunde: både fordi det var svært for maskinen at grave der, uden at komme til at vælte vores balke, og også fordi kvadranten indeholder en stenrække, som vi lige skal have kigget lidt nærmere på, inden den graves væk. Umiddelbart kunne det tyde på at stenene markerede et vægforløb til hus 28. Det ville passe godt sammen med de to store tagbærende stolper, som vi har fundet lidt vest for stenene.

Susanne

Susanne holder øje med at maskinen ikke laver ulykker!

Hvis der pludselig dukker noget spændende op, er det nemlig vigtig at få signaleret til maskineføreren og få ham stoppet, så man ikke kommer til at ødelægge noget.

Gustav fandt noget spændende idag! Han fandt nemlig en kogegrube, dvs. en nedgravning af flere knytnævestore sten, hvor imellem og under der er plamager af trækul. En kogegrube er et hul i jorden, som kunne have fungeret som en ovn.

Christina og maskinen fik også kigget på vores hængeparti i hus 12 sektion D, nemlig det bundløse stolpehul. Det endte dog ganske ulykkeligt, eftersom profilen af stolpehullet brasede sammen, fordi jorden var alt for sandet. Mens salte tåre strømmede ned af kinderne på alle mand på grund af tragedien, målte vi et cirka tal på hvor dyb hullet var. Det viste sig at stolpehullet var omkring 180 cm dybt!

Efter maskinen var færdig, gik vi igang med afrensningen, og her kom der endnu flere stolpehuller til syne. Dem fik vi så registreret, og inden vi fik set os om var dagen gået!

Dagen sluttede med et lækkert fælles billede, som i kan se nedenunder.

fælles

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s