En udgravning med kant!

I dag kom vi tilbage til udgravningen som den så ud da vi efterlod den i torsdags. Vores felt var næsten ikke til at kende, med alle de store huller maskinen havde gravet over det hele.
Vi fortsatte hvor vi slap, med at fladeskovle  i de kvadranter maskinemesteren have gravet for os. Vi gjorde dette for at få et overblik over undergrunden og for at se om der var nogle anlæg som vi ikke havde erkendt i profilerne eller i overfladen. Selvfølgelig var der det. Disse skal i løbet af ugen (efter de er blevet registreret med GPS) snittes og registreres gennem billeder og tegninger.

Kort efter vi var begyndt på dette gik Anders og Katrine ned for at vaske keramik (igen) for at Katrine fra Museum Lolland-Falster kan få dem allesammen registreret i MUD(Musernes UdgravningsData).

fingertryk
Ovenfor et billede af et af de fine skår Anders fik vasket. I kanten ses finger(af)tryk, som en simpel form for ornamentik. Vi ser hovedsageligt simple former for ornamentik i den periode vi beskæftiger os med ved Hoby, som er Førromersk Jernalder.

Efter den afsluttede fladeskovling gik Christina og Michelle i gang med at afrense en profil for at se om der var nogle anlæg vi havde overset og for at tage et billede af den. Fordi fladeskovling er så frygtelig hårdt for ryggen er dagen gået langsomt fremad for os allesammen, og da de var færdige med deres profil var der ikke meget mere arbejde de kunne nå at gå i gang med. I deres kvadrant er der endnu en profil som skal renses op og registreres, men denne venter de med til i morgen. Vores maskinefører kom til at snitte den ganske forsigtigt med sin skovl og fordi jorden er så utrolig tør er den desværre ved at kollapse. Den skal derfor klares så hurtigt som muligt, så den kan blive registreret før den falder helt sammen for os.

Efter endt keramikrensning kom Katrine og Anders igen op på feltet for at assistere med fladeskovlingen og afrensningen.

Det meste af dagen brugte Gustav i sin kogegrube fra i torsdags, hvor han også skulle rense op for at kunne fotografere og tegne snittet. Dette tog en rum tid, da kogegruben (ikke overraskende) var propfyldt med sten.

felt nyt
Her er lige et lille billede af vores felt taget fra en af de nye store jordbunker som er et resultat af maskingravningen. Vores felt ser ganske anderledes ud nu og vi er slet ikke færdige med at grave.

Nu har vi kun 4 dage tilbage og vi har stadig en masse vi skal nå. Vi vil derfor gå i seng og samle nye kræfter til en – formentlig – hård men dejlig dag igen i morgen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s