(Not so much) singing in the rain!

Da Josephine skulle låne vores internet til meget vigtige ting, kunne vi ikke se Pans Labyrint og vigtigere: ikke skrive blog. Den kommer derfor lige en dag forsinket.

I dag fortsatte vi endnu engang på vores mange balke og anlæg. Katrine gravede i den mystiske stensætning som Matteo også var indeover. Michelle var i færd med at lave et snit af en grube af sten på overfladen i håb om, at det var en kogegrube. Dette snit gav hende dog ikke så meget information. Anders gravede to grøfter i forbindelse med en balk i hus 29. I dem begge fandt han stensamlinger som vi endnu ikke har kunne tolke til noget definitivt. I den ene fandt han 3-4 knogler på omkring 20 centimeter, store mængder trækul(som er udtaget til prøver) samt et yderst fint skår: Susanne kunne hurtigt fortælle os at det var bunden af en fodskål. Dette er pudsigt, da disse er usædvanlige i jernalderen. De er mere hyppige i bronzealderen, mens de ligeså stille forsvinder i ældre jernalder, som er den periode vi beskæftiger os med ved Hoby i år.
2014-06-05 09.18.17
Ovenfor er et (desværre lidt utydeligt) billede af Anders’ fodskål set fra toppen.

Gustav hjalp Anders med afrensning af en profil og en flade ovre i hus 29.

Vores ellers så effektive arbejde blev dog efter vores formiddagspause afbrudt af voldsom regn. Grundet vores mange intakte lergulve kunne vi ikke fortsætte gravearbejdet, da disse meget let går i stykker hvis man træder på dem år de er våde.
Derfor måtte vi fortrække os til vores skurvogn hvor vi kunne sidde i læ og vente på at regnvejret skulle passere og at vi kunne få nogle ordrer.
Der var dog ét klogt hoved i vores skurvogn, da der var en der foreslog at vi kunne gå i gang med at rengøre keramikken vi allerede har indsamlet. Det gik halvdelen af os ivrigt i gang med, mens den anden halvdel gik i sving med at sortere de poser og kasser fra feltet, hvor knogler og keramik stadig lå sammen. Knogler må aldrig vaskes, da dette beskadiger vævet og det gør det sværere at kunne få brugbare prøver ud af dem.

Da det endelig holdt op med at regne kunne vi igen begive os op på feltet. Der kunne vi dog kun grave i de områder hvor der ikke var lergulve, så vi kunne derfor snildt fortsætte med at grave vores snit i hu 27.
Michelle udvidede sit snit i stengruben, i håb om at kunne få noget mere information ud af det. Dette hjalp dog ikke så meget. Katrine fortsatte også med at snitte hvad der formentlig er et stolpehul. Det kan vi forhåbentlig finde ud af i morgen, når det er færdigsnittet.
Gustav gik i gang med at snitte et anlæg, også i hus 27. Dette var formentlig en kogegrube eller et stolpehul.

Anders var igen heldig og fik det spændende hul. Han skulle også snitte et anlæg, som de antog måske var en gulvrest. Den viste sig dog at ikke være noget, men nedenunder fandt de til gengæld en gul lerplamage, antageligt et stolpehul som har en diameter på omkring 60 centimeter. Han kunne dog ikke få lov til at grave længere ned i dette mystiske anlæg, da det endnu ikke var blevet registreret med GPS.
Til slut fandt han dog noget meget interessant: han fandt noget som ved første glimt bare var enden af en lårbensknogle. Det blev dog hurtigt tydeligt, at dette ikke bare var et almindeligt stykke knogle som de tonsvis af andre vi har fundet indtil videre. Der var blevet boret et hul igennem det så det kunne bruges som tenvægt.
Josephine kunne fortælle os, at jo lettere en tenvægt er, jo finere tråd kan man spinde. Da denne er lavet af knogle og vejer stort set intet, har der været en produktion af fin tråd på pladsen.

IMG_4241

Klokken halv fire forlod Matteo os for weekenden, så nu er vi kun 4 tilbage.
Vi sluttede dagen af med en dejlig tur på stranden i de sidste af dagens solstråler. Anders har desuden besluttet at skrive en arkæologisang over en Rammstein-sang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s