Det brune snit.

Ah. Fredag. Den korteste arbejdsdag på ugen. Tiden er fløjet afsted.

Vi havde i løbet af ugen lagt termomåtter over en del af feltet vi ikke regnede med at grave denne sommer så den ikke tørrer ud. Grundet gårsdagens regn havde vi fjernet måtterne, så de kunne få sig en lille skyller. Dette område startede vi så med i fællesskab at afrense som vi gjorde det med resten af feltet i de første dage af vores udgravning. Ved at gøre dette blev det muligt at erkende det lergulv vi faldt i overfladen, så det kunne blive foto- og GPS-registreret.

 

Looooooooooooort

Gustav, Michelle og Katrine fortsatte med at rense deres snit så de kunne blive registreret. Dette foregår i flere skridt. Først skal de renses af så de kan blive fotograferet med de essentielle informationer (udgravning, anlægsnummer, hus, mm.) samt målestok og orientering. Derefter skal de tegnes – i vores tilfælde allesammen i et målestok på 1:20 og til sidst skal de beskrives. Her beskrives de forskellige fyldskifter, farver, konsistenser og lignende.

IMG_4247
Katries stolpehul set oppefra. Her kan man tydeligt se de mange stor efter dyr og planter i undergrunden.

Anders kunne igen gå i krig ved sin fodskål, da jorden nu igen var så tør at den var til at gå på. Han rensede dette område af så han også kunne få det registreret.

Efterfølgende gik han igen i gang med at grave ved det underlige stolpehul i hus 27. Her fandt han hurtigt en stor plamage af helt sort jord fyldt med stykker af trækul. Dette har vi tolket til at være en kogegrube, men vi ved først mere når vi er kommet længere ned i jorden.
I overgangen mellem det mulige stolpehul og den mulige kogegrube fandt Anders IGEN-IGEN noget underligt. Denne gang har vi dog slet ikke kunne finde ud af hvad det var. Heller ikke med hjælpen fra Nationalmuseets kloge hoveder. Han fandt to små stykker ganske tyndt materiale som så ud til at være overtrukket med noget helt spejllignende. Det var næsten som om det var perlemor, men dette var kun på overfladen, mens midten virkede som meget skrøbelig keramik.

Da arbejdsdagen var så kort i dag, har vi simpelthen ikke nået mere. Vi er dog kommet et stort skridt nærmere at være færdig med hus 27, så vi kan lægge alt vores fokus på hus 29 fra næste uge og forhåbentligt nå at blive færdig inden gravemaskinen kommer på torsdag.

Nu sidder vi blot tilbageefter lækker grillmad, med et glas vin og en god film og vil se frem til i morgen når vi igen kommer til at være seks mennesker i sommerhuset, de to nye er dog Michelles far og bror som kommer på visit i det Lollandske.  IMG_4251

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s