“Jamen det var altså først klokken 14”.

I dag startede dagen som de tidligere, dog med bedre vejr. Anders var som sædvanlig i hus 12 og Christina assisterede ham. Michelle, Gustav og Katrine var igen i færd med at grave omkring balkene. I dag var dog anderledes end starten på ugen, da der senere på dagen var åbent hus, arrangeret af Museum Lolland-Falster. Denne skulle foregå fra klokken 14 med rundvisninger klokken 14 og 15.
Vi havde derfor masser tid til at klare en heeeeel masse udgravning inden vi skulle svare på spørgsmål fra fremmede mennesker.

Gustav

Vi holdt vores pause tidligt for lige at få styr på de forskellige ting inden folk kom vrimlende. Problemet var dog, at der havde været en fejl på museets hjemmeside, så der dukkede allerede folk op klokken 11 og de forventede selvfølgelig en rundvisning. Det samme skete også klokken 13, klokken 14 og klokken 15.

Under hele forvirringen om den for tidlige ankomst af mennesker med mange spørgsmål, var Anders blevet forflyttet til at opmåle endnu et hus med Matteos hjælp. Igen i dag hjalp totalstationen selvfølgelig også (vi ved stadig ikke hvordan den virker, men det er dejligt at den gør). Christina og Gustav begyndte at lave optegninger af vores profiler af stolpehuller.

10417081_10152148518824157_648013996_n

Michelle og Katrine stod nede på i gård vi er så heldige at have vores udstyr i og begyndte at afvaske keramik fra afrensningen af hus 30. Først skulle alle knoglerne sorteres fra fundene, da disse ikke må vaskes fordi vi sender dem til Tyskland hvor der bliver lavet DNA-analyser af dem
Dette er for at vi forhåbentligt kan finde ud af mere om dem og hvor og hvad de kommer fra.

Alle de folk som kom til åbent hus – både unge og gamle – var rigtig venlige og spørglystne og vi synes allesammen at det var rigtig sjovt at være dem som folk kom til med spørgsmål. Der er endnu et åbent hus-arrangement i slutningen af juni, men der er vi desværre taget hjem igen.

Da vi var ude og arbejde på sådan en højhellig dag som i dag, har vi fri i morgen og derfor vil der ikke komme noget udgravningsrelateret opslag i morgen.
God weekend!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s