Vi blæser væk!!!

Pyha for et blæsevejr! Der har været en frygtelig sandstorm i feltet idag, så vi er blevet rigtig grisset til.
Vi har fået åbnet resten af feltet, og er helt færdige med afrensningen. Fundene nærmest springer op af jorden, og vi har fået fyldt flere fundkasser. Blandt fundene gemmer sig primært keramik og knogler. I det ny-afrenset felt fandt vi intet mindre end 6 kæber, som vi tror er fra dinosaurer (høhø!).

DSCN0993

DSCN0997

I det ny-afrenset felt gemte der sig også et lergulv og flere nedgravninger, som vi formoder er stolpehuller. Måske ser vi et helt nyt hus, eller også er det enden af huset vi fandt igår. Spændende er det i hvert fald!

Desuden har vi brugt vores blæsende arbejdsdag på at sætte balke op i den del af feltet vi afrensede igår, og begyndte at grave balkene i den nordlige del af feltet.

Drengene har brugt dagen oppe i hus 12, hvor de har afrenset endnu en gang, og taget nogle billeder. Anders fandt noget lerklining, hvor man tydeligt kan se spor efter fletværk og strå, som væggene har bestået af. Nedenfor ses et billede hus 12.

Hus12

Da klokken blev 16 og vi gik fra feltet var vi ikke meget værd, og med ømme og sandblæste kroppe bevægede vi os trætte hjemad mod vores skønne sommerhus.

Michelle og Christina.

 

Vi er også startet med at forberede den sydlige del af feltet til 3D scanning. Anders og Matteo har lavet 8 targets, som kommer til at være kontrolpunkter til at georeferere 3D modellerne. Systemet består af 8 20×20 cm targets med en søm midt i og 4 andre mod hver hjørne for at holde targetsene på plads. De blev pladseret på balkerne, dér hvor de skal være der under hele udgravning af hustomterne.

FHM_3691mindre FHM_4069mindre

Matteo tog den første række af billeder og er pt. ved at producere udgravningens første model. Det bliver spændende! Meningen er at dokumentere udgravningen af hustomterne gennemgående jo.

Yours, Matteo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s