A long time ago on an island far, far away …

Af alle Hoby Wan Kenobies

 

Klokken lidt over 8 – efter vi var faret vild – blev vi modtaget af Susanne fra Nationalmuseet, som gav os generel information om hvad vi skulle til at begive os i gang med. Vi begyndte derefter at rydde sidste års presseninger for jord, hvilket forårsagede en mindre sandstorm.

P1080359 mindre

Feltet, som havde ligget og passet sig selv siden sidste sommer, var tilgroet med ukrudt og det var derfor svært for vores utrænede øjne at ane arkæologien foran os. Det var derfor nødvendigt at fjerne det øverste jordlag, for at danne os et overblik over hvad vi havde med at gøre. Da vi arbejdede os igennem feltet dukkede flere og flere genstande op, blandt andet knogler, tænder og keramikskår i massevis. Et af de mange flotte fund var en vævevægt.

P1080364

Det ekstraordinære ved Hoby-lokaliteten er, at marken ikke er nedpløjet i særlig stor grad og derfor er fredet, fordi den af denne grund har virkelig gode bevaringsforhold. Derfor er vi så heldige at finde noget så unikt som bevarede lergulve, som vi glæder os til at grave dybere i. Planen er, at totaludgrave to hustomter i løbet af de næste fire uger. På billedet herunder kan man nogenlunde ane de to 2000 år gamle lergulve.

P1080370 optegnet

Da vi nærmede os klokken 15 og dermed den sidste time af vores første arbejdsdag, var vi alle ved at være en anelse sølle og trængte til at komme hjem i et dejlig varmt bad. Forhåbentlig bliver vi lidt hærdede i løbet af den næste måned. Trods vores trætte kroppe, glæder vi os til i morgen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s